Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 3. november 2018
Tid 19.00 - 21.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

Samfundsmøte: Uvitenhetsepidemi

Vår verden tilbyr mer informasjon enn noen gang tidligere. Likevel er det sjeldent positive fortegn på nyheter vedrørende den generelle befolkningens kunnskapsnivå og kritiske sans. Ungdom som får nyheter på snapchat, politikere som sprer mistillit til mediene og journalister som føyer seg etter klikk-kravene. Selv om vi får kastet informasjon etter oss til alle døgnets tider kan vi svært lite om verden vi lever i. Denne utviklingen ser ut til å i stedet spre uvitenhet, og gjøre det nesten umulig å kvalitetssikre kunnskapen vi kommer over.

Aldri har nyheter, meninger og informasjon vært mer tilgjengelig. Men samtidig som kunnskap blir stadig mer synlig i det nye mediebildet, lever vi i en verden preget av “fake news” og manglende tillit til mediene. Hvordan påvirker dette kunnskapsnivået vårt? Hva kan vi gjøre for å kvalitetssikre kunnskapen vi besitte og tilegner oss? Kan vi stole på mediene, hvor mye er egentlig fake news? Er vi ignorante?

For å diskutere dette får vi besøk av Beathe Øgård, leder for SAIH og talsperson for Verdens Beste Nyheter og kommentator i Adressa, Trygve Lundemo. I tillegg kommer Toril Aalberg, professor og instituttleder ved institutt for sosiologi og statsvitenskap på NTNU.

Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Presse? Send en mail til styret-presse@samfundet.no så vi kan avtale nærmere.

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 01.11.2018, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 03.11.2018, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler