Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 22. februar 2015
Tid 19.00 - 21.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

Søndagsfilm: Short Term 12

En sjarmerende film om mellommenneskelige relasjoner og kunsten om å følge sine egne råd.

Short Term 12 er Destin Daniel Cretton sin prisbelønte spillefilm fra 2013, basert på hans kortfilm fra 2008 med samme tittel. Vi følger Grace (Brie Larson) som har dedikert sitt liv til å hjelpe barn og ungdom som har falt utenfor samfunnet. Akkurat som barna på rehabiliteringshjemmet bærer Grace på vonde minner fra sin egen fortid. Når en en ny jente som har skiftet gruppehjem gjennom store deler av oppveksten kommer til Short Term 12 gjenopplever Grace sin egen fortid gjennom henne. Grace blir konfrontert av sine egne råd som hun gir barna. Skal hun endelig åpne seg og fortelle om sin fortid eller skal hun distansere seg fra å ha en nær relasjon til de hun er glad i.

Short Term 12 er en varm film som portretter forholdet mellom barna og de ansatte på en realistisk og god måte. Vi får innblikk i hva det vil si å være ungdom som ikke hører hjemme i samfunnet og hvordan forholdet mellom dem og de ansatte preger dem på godt og vondt. Short Term 12 er rett og slett en jordnær og fin fortelling.

Produksjonsår: 2013

Regissør: Destin Daniel Cretton

Billett kjøpes ved inngangen (40 kroner)

(Forutsetter filmklubbmedlemskap, 60 kroner. Vi spanderer den første filmen ved kjøp av medlemskap)

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler