Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 12. januar 2019
Tid 19.00 - 21.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

Samfundsmøte: Ytringsfrihetens grenser

Velkommen til årets første Samfundsmøte, Ytringsfrihetens grenser!

Ytringsfriheten er meningsløs om den ikke innebærer friheten til den som tenker annerledes. Ytringsfrihet handler nemlig om mer enn din rett til å ytre deg, det handler om din rett til å høre hva andre ytrer. Men har hva har du egentlig godt av å høre? Kan noe være så viktig at andre ikke får lov til å si seg uenig? Uenig i dine rettigheter, din verdi, din religion?

For ytringsfriheten er nemlig ikke absolutt i norsk lov, den er begrenset. Du har ikke lov til å true eller sjikanere. Du har ikke lov til å oppfordre til vold. Men finnes det også andre nødvendige begrensninger? Hva med blasfemi? Hva med å være sterkt politisk ladet? Har man et ansvar for å no-platforme visse ytringer? Og hvordan skal man i så fall kjenne dem igjen? Hva kan man egentlig kødde med? Og kanskje viktigst av alt, hvem skal bestemme hva du har lov til å si og hva du har lov til å høre?

For å diskutere dette får vi besøk av Frank Rossavik, journalist i Aftenposten og medlem av Fritt Ord. Vi får også besøk av Shurika Hansen, som er journalist for Resett.

I tillegg skal Samfundets Nybyggkomité presentere sitt arbeid med utarbeiding av forslag til romprogram, og leder for Finansstyret skal presentere Finansstyrets budsjettforslag for 2019.

Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Presse? Send en mail til styret-presse@samfundet.no så vi kan avtale nærmere.

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 10.01.2019, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 12.01.2019, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler