Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 23. februar 2019
Tid 19.00 - 21.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

Samfundsmøte: Hjernen din

Har du noensinne tenkt på hvor enestående hjernen din egentlig er? Inne i skallen din ligger halvannen kilo gele på størrelse med knyttneven din. Denne geleen kan betrakte universets enorme størrelse, livets skjørhet, betydningen av det uendelige, huske hendelser i mange tiår, lete febrilsk etter telefonen du holder i hånden, og utsette den kjedelige hjemmeleksen til i morgen. På toppen av alt dette er den det eneste i universet som har navngitt seg selv, og den evner å tenke over det faktum at den nå tenker over hvordan den tenker.

Hjernen er det viktigste organet vi har, og er det eneste som ikke kan erstattes. Den er universets mest enestående objekt. Men likevel er den full av mysterier. Hvorfor prokrastinerer man? Hva er egentlig magefølelsen? Hvilke grenser har hukommelsen? Hvorfor ser noen for seg året som en sirkel i mens andre ser for seg en tidslinje? Hvordan kan mennesker som Magnus Carlsen huske tusenvis av sjakkbrett, i mens andre glemmer å skru av ovnen? Hvor mye vet vi egentlig om kjernen til alt som utgjør oss?

Under dette Samfundsmøtet skal vi dykke ned i hjernens mysterier, og for å gjøre det får vi hjelp av psykolog Jan-Ole Hesselberg, kjent fra blant annet TV-seriene “Folkeopplysningen” og “Typisk deg”. Sammen med han kommer også nevropsykolog og forfatter av “Å dykke etter sjøhester” Ylva Østby fra Universitetet i Oslo.

Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Presse? Send en mail til styret-presse@samfundet.no så vi kan avtale nærmere.

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 21.02.2019, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 23.02.2019, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler