Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 6. februar 2020
Tid 19.00 - 21.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Flyktningkrisa: Mennesker, ikke tall // Klubben

Mangeårig feltarbeider Lindis Hurum forteller historier og viser bilder om hvordan det er å jobbe på en redningsbåt i Middelhavet. Hvem er menneskene som blir redda? Hvordan er situasjonen nå? Hva skjer i Libya?

I flere tiår har mennesker tatt den risikable ferden over Middelhavet til Europa på flukt fra krig, undertrykkelse og fattigdom, men i 2015 økte antallet kraftig. Over en million mennesker gikk i land i Hellas og Italia, mens minst 3 770 druknet i forsøket. Det som den gang sjokkerte oss, har nå blitt til notiser i avisene til tross for at det fortsatt drukner mennesker som ser havet som eneste vei ut fra Libya.

Lindis Hurum gikk fra å lage underholdningsprogrammet "Vil du bli millionær?" til å bli feltarbeider i Leger Uten Grenser. Hun har de siste tretten årene vært sentral i hjelpearbeidet i store katastrofer og glemte humanitære kriser, fra jordskjelvet i Haiti til den borgerkrigsrammede Sentralafrikanske republikk, fra å hjelpe ebolarammede i Liberia og til å redde båtflyktninger i Middelhavet

Lindis har en master i Disaster Management fra Universitetet i København. Hun ble kåret til Årets modigste kvinne av magasinet Tara i 2014 og Årets ildsjel av magasinet KK i 2015.

I 2016 ga hun ut boka «Det finnes ingen de andre – det er bare oss» basert på hennes dagboknotater fra feltoppdrag. Boka kan kjøpes etter foredraget.

Arrangementet er gratis!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler