Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Date 6. February 2020
Time 19:00 - 21:00
Ticket Free entrance
Age limit 18 years

The refugee crisis

This lecture will be in Norwegian.

I flere tiår har mennesker tatt den risikable ferden over Middelhavet til Europa på flukt fra krig, undertrykkelse og fattigdom, men i 2015 økte antallet kraftig. Over en million mennesker gikk i land i Hellas og Italia, mens minst 3 770 druknet i forsøket. Det som den gang sjokkerte oss, har nå blitt til notiser i avisene til tross for at det fortsatt drukner mennesker som ser havet som eneste vei ut fra Libya.

Lindis Hurum gikk fra å lage underholdningsprogrammet "Vil du bli millionær?" til å bli feltarbeider i Leger Uten Grenser. Hun har de siste tretten årene vært sentral i hjelpearbeidet i store katastrofer og glemte humanitære kriser, fra jordskjelvet i Haiti til den borgerkrigsrammede Sentralafrikanske republikk, fra å hjelpe ebolarammede i Liberia og til å redde båtflyktninger i Middelhavet

Lindis har en master i Disaster Management fra Universitetet i København. Hun ble kåret til Årets modigste kvinne av magasinet Tara i 2014 og Årets ildsjel av magasinet KK i 2015.

I 2016 ga hun ut boka «Det finnes ingen de andre – det er bare oss» basert på hennes dagboknotater fra feltoppdrag. Boka kan kjøpes etter foredraget.

Arrangementet er gratis!

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals