Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Styret
Styret
Dato 5. februar 2020
Tid 18.00 - 19.30
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Humaniora - Veien til arbeidsløshet?

Er det noen plass i arbeidslivet til alle humaniorastudentene vi utdanner?

Verden står i dag overfor store internasjonale problemer som migrasjonsbølger, klimaendringer og automatisering av tradisjonelle jobber. For å takle disse problemene trenger man ikke nødvendigvis bare teknologiske og realfaglige løsninger, det kan også være viktig å forstå betydningen av identitet, språk, kultur og etikk for å løse komplekse og tvetydige utfordringer. Men rettferdiggjør det at vi utdanner stadig flere humanister?

For siden 90-tallet har vi utdannet stadig flere av dem, og humaniora har derfor mottatt mye kritikk knyttet til verdiskapningen det gir, samfunnsnytten det har, og humaniorastudenters manglende relevans for arbeidslivet. Så trenger vi denne overfloden av mennesker som behersker kunsthistorie og nyere fransk filosofi?

For å debattere problemstillingene rundt humanioras rolle i samfunnet og arbeidslivet kommer Thea Thorsen, førsteamanuensis og nestleder ved Det humanistiske fakultetet, Christen Torvik som er leder for samfunnsviterne Trøndelag, og Mats Kirkebirkeland, politiker, rådgiver i tenketanken Civita, og kritiker av mengden humaniorastudenter vi utdanner.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler