Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 7. mars 2015
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- IKKE-MEDLEM
Aldersgrense 20 år

Ytringsfrihet - eller meningstyranni?

Ytringsfriheten er en av de mest grunnleggende menneskerettighetene våre per dags dato, men historisk sett er den ung. I vesten ble den fundamentert med revolusjonene som skapte det demokratiske europa. Selv i dag er ytringsfriheten sentral, men med en stadig mindre verden og enda enklere informasjonsflyt så dukker det opp problemer. Fra tid til annen ser man en undersøkelse som sier at ytringsfrihet burde ikke være sårende for andre mennesker. En motsetning av retten våre forfedre kjempet for.

Med oss denne kvelden har vi direktør for Fritt Ord, Knut Olav Åmås, han har vært redaktør for en rekke norske aviser og tidskrifter, har en doktorgrad i medievitenskap fra Univsersitet i Bergen og satt som statssekretær i starten av Solberg-regjeringen.

Vebjørn Selbekk er redaktør, journalist og samfunnsdebattant med et kristenkonservativt ståsted. Han fikk mye medieoppmerksomhet i 2006 etter at han valgte å trykke de såkalte muhammedkarikaturene.

Carl Morten Iversen er generalsekretær i Norsk P.E.N., den norske avdelingen av International P.E.N., verdens største skribent- og ytringsfrihetsorganisasjon.

Bli med oss denne kvelden hvor vi skal diskutere videre hvordan ytringsfriheten kan og burde opptre og hvorfor den er stadig i aller høyeste grad dagsaktuell.

Trondhjems Studentersangforening og Studentersamfundets Interne Teater står for kveldens kunstneriske innslag.

Bordreservasjon: Reservering av bord åpner 48 timer før Samfundsmøtet starter, altså 19.00 Torsdag 05.03. For reservasjon send mail til

styret-huskoordinator@samfundet.no. I alle tilfeller gjelder førstemann til mølla–prinsippet. Bordreserveringen stenger fire timer før Samfundsmøtet starter.

Møtet streames på dusken.no/tv

Dagsorden kommer her.

Møtet er åpent for alle - se billettpriser og aldersgrenser

Stikkord: møte , samfundsmøte

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler