Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Styret
Styret
Dato 21. oktober 2020
Tid 18.00 - 19.30
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Kroppspositivisme

Onsdagsdebatt om kroppspositivisme med..

Kroppspress har de siste årene fått mye oppmerksomhet, sannsynligvis i stor grad som et resultat av påvirkningen til sosiale medier. Vi har blitt bombardert med inntrykk av hvordan den perfekte kropp skal se ut, uten rom og aksept for at vi alle er forskjellige. Dette har ført til en motbevegelse—en bevegelse som handler om å fortelle hverandre at kropp er vakkert uansett hvordan den ser ut, og at vi alle er mer enn bra nok. Dette er kroppspositivisme.

Aksepten for at vi har ulike kropper har utvilsomt økt, og vi ser stadig flere by på seg selv på sosiale medier uavhengig av om man ikke har tydelige former, tynn nok midje, store nok armer også videre. Men kan det bli for mye? Ingen land i Norden har så mye overvekt som Norge, en tilstand som kan føre til store, ureverserbare helseplager. Eller ekstrem trening, som kan føre til permanente skader, utbrenthet og overtrening. Uavhengig av hvilken retning du drar kroppen din, om det så er overvekt, undervekt, ekstrem trening, botox eller lignende, vil du kunne finne din gjeng og ditt støtteapparat på nettet—det til tross for de fysiske og mentale plagene ekstremtilfellene kan påføre seg selv i det lange løp. Men har vi begynt å akseptere for mye? Bør helse gå på bekostning av aksept?

Med oss har vi fastlege og forfatter bak boken "Kroppsklemma" Kari Løvendahl Mogstad, selvutnevnt kroppspositivist og skaper av Instagram-kontoen @fetmenfattet Carina Carlsen og bodybuilder og tidligere verdensmester i bodyfitness Julie Oftedal (@traineinsane).

Medlemsbilletter kan omgjøres til ikke-medlemsbilletter mot et mellomlegg i hoveddøren under åpningstid på konsertdagen. Før du kommer til Samfundet må du sette deg inn i våre smittevernsrutiner. De finner du her

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler