Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 31. oktober 2020
Tid 18.00 - 20.00
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Samfundsmøte: USA – system i rotet eller rot i systemet?

Samfundsmøte om USA med Vincent Baugh, Lisa Cooper og Jennifer Bailey!

Det nærmer seg fire år siden Trump noe overraskende steg inn i det hvite hus som verdens mektigste mann. Det ble spådd en periode fylt med drama og kontroverser, og dette skulle raskt vise seg å bli realitet. Gjennom taler, politiske rallyer og ikke minst Twitter har realitystjernen og forretningsmannen blitt en enda mer kontroversiell president enn det man så for seg, og lite tyder på at han har planer om på tråkke på bremsen om han får fire nye år i det hvite hus.

Så hva er egentlig status? Trump har ikke bare bombadert Twitter med kontroversielle meldinger, men han har også innført en rekke sanksjoner, sendt tropper både inn og ut av diverse land, begynt på en mur langs grensen til Mexico, håndtert en pandemi med blandet suksess også videre. Listen er lang, og situasjonen i USA i dag er helt annerledes enn det den var for fire år siden—og langt mer vil den forandre seg dersom det blir fire nye år med Trump. Men gjør vi det? Eller vil demokratene sikre seieren de var skråsikre på at de hadde for fire år siden? Hva vil det egentlig innebære om Trump vinner—og hva om Biden vinner? Er USAs tid som ledende stormakt forbi? Og vil USA noen gang returnere til normalen?

Med oss for å diskutere dette har vi representanter for både Republicans Abroad Norway og Democrats Abroad Norway. Fra Republicans Abroad Norway har vi fått med Vincent Baugh, nestleder i organisasjonen og fra Democrats Aborad Norway kommer tidligere leder og talsperson Lisa Cooper. Begge er svært engasjert i sine respektive partier og kan komme med gode innspill til hva som foregår, sett fra en Amerikaner bosatt i Norge sitt perspektiv. Vi har også med oss professor og USA-ekspert fra NTNU Jennifer Leigh Bailey!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler