Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 20. mars 2021
Tid 18.00 - 20.00
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Festmøte: Kvante – den uforståelige løsningen på alle problemer

Festmøte om kvantemekanikk!

Er du ikke medlem, men ønsker å delta? Kontakt styret-pr@samfundet.no.

——

"Hvis ikke kvantemekanikk får det til å gå rundt for deg, kan du umulig ha forstått noe som helst" sa den kjente fysikeren Niels Bohr. Kvantemekanikk er utrolig forvirrende, både for deg som har brukt time etter time på lesesal for å forstå konseptet, og for deg som så vidt har hørt ordet. Kvantemekanikk handler rett og slett om partikkelens oppbygning, og hvordan de fysiske lovene tilsynelatende endrer seg fullstendig når noe blir så smått. Du har kanskje hørt om Schrödingers katt, som kunne både være i live og død? Samtidig som vi blir mer forvirret jo mer vi lærer, mener stadig flere forskere at kvantemekanikk kan være løsningen på alt fra våre minste til våre største problemer, og en sprettert inn i en ny æra for menneskeheten.

På festmøtet skal vi få utforske kvantemekanikk uten at det venter en skummel eksamen i andre enden. Festmøtet skal være en feiring av hvor langt menneskeheten har kommet, og hvor langt vi enda har igjen å gå. Det skal være for deg som har null interesse for fysikk, og for deg som skal vie livet til å utforske partikkelen videre. Med oss for å gjøre dette har vi Inga Strümke, fysiker og formidler av vitenskap, og Frédéric Lindboe, bedre kjent som Forsker-Frederic ved Vitensenteret i Trondheim!

——

Spørsmål? Kontakt styret-pr@samfundet.no eller send melding på Facebook.

Presse? Kontakt styret-presse@samfundet.no.

Møtet streames på samfundet.no/live, Facebook og Samfundets YouTube-kanal. Møtet blir også lastet opp i sin helhet på YouTube-kanalen i etterkant.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler