Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Dato 15. september
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Hvem er ansvarlig for teknologien?

Kunnskap for en bedre verden? Det siste århundret har vært preget av en eksponentiell teknologisk utvikling.

Ny teknologi erstatter gammel jevnlig, ofte før du rekker å blunke. Denne utviklingen har lagt til rette for at det moderne samfunnet har kunnet blomstre, og for de aller fleste er de forskjellige duppedingsene essensielle for at hverdagen skal gå rundt. Samtidig har vi også mange eksempler på teknologiens baksider. Våpen har aldri vært mer dødelige, og ulike minoritetsgrupper diskrimineres av AI-er. For ikke å snakke om at effektiviseringen av industri har resultert i overforbruk og enorme CO2-utslipp.

Hvem er det egentlig som har ansvaret når det går galt? Bedriftene? Utvikleren? Forbrukeren? Kapitalismen? Det utdannes stadig flere ingeniører og teknologer. Har disse egentlig god nok forståelse for teknologiens påvirkning og dens rolle i samfunnet? Om ikke, hvor er det utdanningssystemet svikter? Eller er det egentlig myndighetene og lovverket som ikke har vært i stand til å håndtere den overveldende mengden ny teknologi? Uansett hvem man velger å skylde på er det fortsatt en ting man kan lure på: kan vi i det hele tatt forvente at noen tar ansvar for teknologien, når vi i mange tilfeller ikke klarer å forutse hva den kan brukes til?

Med oss til å diskutere dette har vi Trond Markussen, president i fagforeningen NITO, Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult, May Thorseth, professor i filosofi fra NTNU, og Sigurd Solheim, fag- og forskningspolitisk ansvarlig ved Studenttinget.

Medlemsbilletter kan omgjøres til ikke-medlemsbilletter mot et mellomlegg i hoveddøren under åpningstid på konsertdagen.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler