Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Styrets debattkomité
Date 15. September
Time 18:00 - 20:00
Ticket Free entrance
Age limit 18 years

This event is in norwegian

This event is in norwegian

Ny teknologi erstatter gammel jevnlig, ofte før du rekker å blunke. Denne utviklingen har lagt til rette for at det moderne samfunnet har kunnet blomstre, og for de aller fleste er de forskjellige duppedingsene essensielle for at hverdagen skal gå rundt. Samtidig har vi også mange eksempler på teknologiens baksider. Våpen har aldri vært mer dødelige, og ulike minoritetsgrupper diskrimineres av AI-er. For ikke å snakke om at effektiviseringen av industri har resultert i overforbruk og enorme CO2-utslipp.

Hvem er det egentlig som har ansvaret når det går galt? Bedriftene? Utvikleren? Forbrukeren? Kapitalismen? Det utdannes stadig flere ingeniører og teknologer. Har disse egentlig god nok forståelse for teknologiens påvirkning og dens rolle i samfunnet? Om ikke, hvor er det utdanningssystemet svikter? Eller er det egentlig myndighetene og lovverket som ikke har vært i stand til å håndtere den overveldende mengden ny teknologi? Uansett hvem man velger å skylde på er det fortsatt en ting man kan lure på: kan vi i det hele tatt forvente at noen tar ansvar for teknologien, når vi i mange tilfeller ikke klarer å forutse hva den kan brukes til?

Med oss til å diskutere dette har vi Trond Markussen, president i fagforeningen NITO, Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult, May Thorseth, professor i filosofi fra NTNU, og Sigurd Solheim, fag- og forskningspolitisk ansvarlig ved Studenttinget.

Member's tickets can be changed to non-member's tickets, by paying the difference at the main door on the day of the concert. Before you enter Samfundet you have to familiarize yourself with our infection control routines. You will find them here

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals