Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 22. februar
Tid 19.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Foredrag: Afrikanske Historier med Tomm Kristiansen // Klubben

Mangeårig NRK korrespondent og journalist Tomm Kristiansen kommer for å snakke om hans år i Afrika. Om møter med store personligheter og tett dekking av verdensomspennende begivenheter fra det afrikanske kontinentet.

I mange år var det én mann man forbandt med NRKs tv og- radio dekning av Afrika. Tomm Kristiansens mange reportasjer fra kontinentet gjorde ham kjent som «stemmen fra Afrika». Et kontinent mange dessverre forbinder med krig og tragedie, ofte hjulpet av en mediedekning dominert av sultekatastrofer og opprivende borgerkriger. Tomm har de siste 40 årene bidratt til å endre dette narrative. Ved hjelp av levende og nyanserte skildringer fra dette enorme, mangslungne kontinentet og en særegent god fortellerevne.

I 2019 startet Kristiansen podkasten «Fortellinger fra Afrika», med høydepunkter fra sine reportasjer og mange år som NRKs utenrikskorrespondent i Afrika. Den ble umiddelbart en suksess. Siden podkastens oppstart har rundt 200 000 lyttere hørt ham fortelle fra sine mange reiser i Afrika. I 2019 vant han Kringkastingssjefens språkpris for podkasten.

Det er disse historiene som danner grunnlaget for foredraget han skal holde 22. Februar i Klubben på Samfundet. Kom og opplev Tomm Kristiansens historier fra det afrikanske kontinentet.

Dette er et foredrag, og ikke en livepodcast som inngår i serien Tomms afrikanske fortellinger.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler