Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 26. mars 2022
Tid 18.00 - 20.30
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Samfundsmøte: Aksjemarkedet

Har du kjøpt aksjer i det siste og lurer på hvordan å forvalte de godt eller er nysgjerrig på hvordan man kommer i gang med å investere? Med kapital kommer ansvar, og finnes det etiske investeringer?

I løpet av de siste årene har nordmenn kjøpt aksjer som aldri før, tross uro i markedene. Hva er det som gjør at aksjemarkedet svinger og hvordan påvirker egentlig krig og korona det som skjer på børsen? Unge er blant de som investerer mest, noe som antyder at aksjemarkedet ikke bare et sted der de rike bare blir rikere. Er aksjemarkedet og tanken om evig vekst slik vi kjenner det i dag egentlig en bærekraftig form for verdiskapning?

Innlederne vi har med oss for å diskutere temaet er følgende:

Ida Bergitte Andersen Hundvebakke kunne ingen ting om aksjer før hun for noen år siden startet podcasten Aksjekaffe der hun sammen med gjester forsøker å gjøre finansverden mindre skremmende og mer tilgjengelig. Nå har hun skrevet bok der hun forteller om sine erfaringer på samme engasjerende måte som i podcasten.

Roger Berntsen siviløkonom med spesialisering i finans og makroøkonomi. Var tidligere analysesjef Netfonds (2011-2018), nå Nordnet. Men fremfor alt så går han i fotsporene til Warren Buffett, hvilket innebærer å leve et liv som læringsmaskin (leser opptil 10 timer per dag).

Rune Skarstein sosialøkonom og professor emeritus i sosialøkonomi ved NTNU. Han har et bredt forfatterskap med fokus på samfunnskritisk sosialøkonomi. Han er også en aktiv samfunnsdebattant og har skrevet flere bøker, blant annet “Sosialøkonomiens elendighet” (1976) og “Økonomi på en annen måte” (2008).

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler