Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 2. april 2022
Tid 19.00 - 21.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Samfundsmøte: Sykelig toppidrett -baksiden av gullmedaljen

Hva kreves det egentlig for å være en toppidrettsutøver? Kan det noen ganger være skadelig for egen kropp å satse på idrett og hva er det egentlig som skjuler seg på baksiden av medaljen for toppidrettsutøverne?

På dette samfundsmøte ønsker vi å sette fokus på kroppspress blant toppidrettsutøvarar, og undersøke om man kan drive med en sunn idrett for alle. I høst kunne vi lese at skihopper Maren Lundby ikke satset mot OL i Bejing for å unngå å slanke seg på en uforsvarlig måte for å innfri vektforutsetningen for skihopp. Hva gjør slike vektkrav med den enkelte og hvordan påvirker dette hele miljøet?

Med oss for å diskutere dette har vi skihopper Halvor Egner Granerud som blant flere bragder i hoppbakken er den mestvinnende mannlige norske skihopperen i verdenscupen. I tillegg kommer fysioterapaut, friidrettstrener og tidligere langrennsløper og friidrettsutøver Liv-Miriam Nordtømme. Hun har vært åpen om hennes opplevelser knyttet til spiseforstyrrelser i idrettsmiljøet og har stilt seg kritisk til hvordan åpenhet om dette har blitt “hysjet ned” av skiforbundet.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler