Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 16. mars 2022
Tid 18.00 - 20.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Onsdagsdebatt: Må vi slutte å få barn?

Må vi slutte å få barn? Vi har med oss en rekke spennende personer til å diskutere dette på onsdagens debatt!

Verden blir stadig mer befolket, og hvert nye menneske krever mer areal og flere ressurser fra en allerede presset jordklode. I FNs klimarapport fra 2014 beskrives befolkningsvekst som en av de største bidragsyterne til CO2-utslipp fra fossile brennstoff. Noen vil derfor si at det beste klimatiltaket vi kan gjøre som individ er å la være å få barn. Samtidig kan man spørre seg om det er barna som er problemet, eller om det er vanene den oppvoksende generasjonen kommer til å lære bort til barna sine. Må vi forandre egen atferd før vi skylder på kommende generasjoner, eller er jordas ressurser utilstrekkelige i møte med dagens befolkningsvekst? Kan vi fortsette å få barn som før eller bør vi helst sterilisere oss i naturens navn? Og er det å få egne barn egentlig en menneskerett?

Innlederne vi har med oss er:

Harald Kryvi: Harald Kryvi er professor emeritus i zoologi ved Institutt for biologi, UiB. Han arbeider med anatomi, særlig på fisk; og er ellers bl.a. opptatt av hvordan vi forvalter forholdet mellom mennesket og alle de andre artene i naturen.

Guro Korsnes Kristensen: Guro Korsnes Kristensen er professor i kjønns-, likestilling- og mangfoldsstudier ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier ved NTNU. Hun har skrevet en doktorgradsavhandling om familieplanlegging blant utvalgte innvandrergrupper i Norge, og har i en årrekke vært opptatt av hvordan det snakkes om fruktbarhetstall i norsk offentlighet.

Jørgen Randers: Jørgen Randers er professor emeritus i klimastrategi ved Handelshøyskolen BI. Han har alltid arbeidet med globale framtidsspørsmål, og spesielt med klima- og energi-politikk.

Karin Bjørkhaug: Karin har vært fylkespolitiker for KrF siden 2003. I 2017 ble hun valgt inn i sentralstyret for partiet og sitter der til landsmøtet i 2023.I tillegg er hun styreleder for Trygg Trafikk.

Norunn Krokeide: Fylkestingsrepresentant for MDG i Trøndelag og sentralstyremedlem i Grønn Ungdom. Ellers er hun student ved NTNU, der hun går Energi og Miljø.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler