Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Date 16. March 2022
Time 18:00 - 20:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 (student), 20 (non-student)

This event is in norwegian

This event is in norwegian

Verden blir stadig mer befolket, og hvert nye menneske krever mer areal og flere ressurser fra en allerede presset jordklode. I FNs klimarapport fra 2014 beskrives befolkningsvekst som en av de største bidragsyterne til CO2-utslipp fra fossile brennstoff. Noen vil derfor si at det beste klimatiltaket vi kan gjøre som individ er å la være å få barn. Samtidig kan man spørre seg om det er barna som er problemet, eller om det er vanene den oppvoksende generasjonen kommer til å lære bort til barna sine. Må vi forandre egen atferd før vi skylder på kommende generasjoner, eller er jordas ressurser utilstrekkelige i møte med dagens befolkningsvekst? Kan vi fortsette å få barn som før eller bør vi helst sterilisere oss i naturens navn? Og er det å få egne barn egentlig en menneskerett?

Innlederne vi har med oss er:

Harald Kryvi: Harald Kryvi er professor emeritus i zoologi ved Institutt for biologi, UiB. Han arbeider med anatomi, særlig på fisk; og er ellers bl.a. opptatt av hvordan vi forvalter forholdet mellom mennesket og alle de andre artene i naturen.

Guro Korsnes Kristensen: Guro Korsnes Kristensen er professor i kjønns-, likestilling- og mangfoldsstudier ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier ved NTNU. Hun har skrevet en doktorgradsavhandling om familieplanlegging blant utvalgte innvandrergrupper i Norge, og har i en årrekke vært opptatt av hvordan det snakkes om fruktbarhetstall i norsk offentlighet.

Jørgen Randers: Jørgen Randers er professor emeritus i klimastrategi ved Handelshøyskolen BI. Han har alltid arbeidet med globale framtidsspørsmål, og spesielt med klima- og energi-politikk.

Karin Bjørkhaug: Karin har vært fylkespolitiker for KrF siden 2003. I 2017 ble hun valgt inn i sentralstyret for partiet og sitter der til landsmøtet i 2023.I tillegg er hun styreleder for Trygg Trafikk.

Norunn Krokeide: Fylkestingsrepresentant for MDG i Trøndelag og sentralstyremedlem i Grønn Ungdom. Ellers er hun student ved NTNU, der hun går Energi og Miljø.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals