Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Styret
Styret
Dato 20. april 2022
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Kjernekraft i en urolig verden

Onsdagsdebatt om kjernekraft

Frankrike skal bygge seks nye atomkraftverk de neste tiårene. Sør-Korea, som tidligere har ønsket å fase ut sine atomkraftverk, har totalsnudd. Storbritannia har sagt de ønsker at nyutvikling av atomkraftverk skal sørge for en fjerdedel av elektrisiteten i landet innen 2050. Energikrisen i Europa, kombinert med de pågående sanksjonene mot Russland, har for alvor blåst liv i debatten rundt verdens mest kontroversielle energikilde – kjernekraft.

Stadig flere tar nå til ordet for at kjernekraft er det eneste håpet vi har dersom vi skal klare å nå klimamålene vi har satt oss. Men til hvilken kostnad? Konsekvensene av Chernobylulykken i 1986 er videns kjent, og det er ikke mer enn 11 år siden tsunamien traff kjernekraftverket Fukushima i Japan og tvang 150.000 mennesker til å evakuere. Japan har i ettertid måtte dumpe over en million tonn med radioaktivt avfall i sjøen.

Så spørsmålet gjenstår, er kjernekraft løsningen med to streker under svaret? Med oss for å debattere dette har vi stortingspolitiker for SV og medlem av Energi- og miljøkomitéen Lars Haltbrekken og leder før miljøstiftelsen Bellona Oskar Njaa som begge er mot kjernekraft, samt lleder for Unge Venstre Ane Breivik og styreleder for Klimavenner Tore Kanstad som begge er for. Kjør debatt!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler