Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 26. oktober 2022
Tid 19.00 - 21.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Onsdagsdebatt: Reform i toppform

Mens levekostnadene og strømprisene øker så budsjetterer regjeringen 400 millioner for å splitte Viken og Troms og Finnmark. Er det riktig prioritering å reformere reformene?

Solbergregjeringen ønsket seg mange offentlige reformer da de tiltrådte i 2013 og en stor del av det politiske prosjektet til regjeringen innebar reformer i politi, region og jernbane. Hovedmålet til en sosial reform er å endre et system til noe som forhåpentligvis er bedre i for eksempel kvalitet eller effektivitet. Den nye regjeringen til Senterpartiet og Arbeiderpartiet har hatt som et viktig mål å reversere noen av disse reformene, som de mener at er feilslåtte. Det siste året har vi sett reverseringer i regionreformen som både er ønsket og uønsket i lokaldemokratiet og et forsøk på å gjennomføre en kontroversiell reversering av domstolsreformen. Er det riktig av den nye regjeringen å bruke så mye tid og ressurser på å reformere reformene? Reverseringen av den allerede svindyre regionreformen er ekstremt dyr, og for mange heller ikke veldig ønsket. Er reformer på reformer på reformer den mest effektive og beste måten å styre landet på?

For å debattere dette har vi Maren Grøthe fra Senterpartiet, Mari Holm Lønseth fra Høyre og André Skjelstad fra Venstre.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler