Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret og Studenttinget
Dato 26. oktober 2022
Tid 16.00 - 18.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Protest mot innføring av skolepenger for internasjonale studenter

Studentersamfundet og Studenttinget protesterer mot regjeringens forslag om å ta livet av gratisprinsippet

Bli med å protester mot dette budsjettforslaget! Det blir demonstrasjonstog fra hovedbygningen på Gløshaugen ned til Studentersamfundet. Protesten fortsetter inne i storsalen hvor det vil bli holdt taler. Oppmøte er kl 16.00 utenfor hovedbygningen.

I statsbudsjettet for 2023 foreslår regjeringen å innføre skolepenger for internasjonale studenter utenfor Sveits og EØS-området. Dette er et skremmende steg bort fra gratisprinsippet som ligger til grunne for høyere utdanning i Norge. Da skolepenger for internasjonale studenter ble innført i våre naboland, Sverige og Danmark falt antall utenlandsstudenter med rundt 70 prosent. Dette er studenter som forbedrer utdanningen ved norske universitet ved å gi flere perspektiver, kontakt med verden og hjelper norske studenter å danne nettverk som kan brukes senere i karrieren. Dette virker også som første steg i en politikk som vil innføre skolepenger for oss alle.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler