Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret og Studenttinget
Date 26. October 2022
Time 16:00 - 18:00
Ticket Free entrance
Age limit 18 (student), 20 (non-student)

Protest against tuition fee for international students

Demonstration march against tuition fee for international students from Gløshaugen to Studentersamfundet at 16.00

Bli med å protester mot dette budsjettforslaget! Det blir demonstrasjonstog fra hovedbygningen på Gløshaugen ned til Studentersamfundet. Protesten fortsetter inne i storsalen hvor det vil bli holdt taler. Oppmøte er kl 16.00 utenfor hovedbygningen.

I statsbudsjettet for 2023 foreslår regjeringen å innføre skolepenger for internasjonale studenter utenfor Sveits og EØS-området. Dette er et skremmende steg bort fra gratisprinsippet som ligger til grunne for høyere utdanning i Norge. Da skolepenger for internasjonale studenter ble innført i våre naboland, Sverige og Danmark falt antall utenlandsstudenter med rundt 70 prosent. Dette er studenter som forbedrer utdanningen ved norske universitet ved å gi flere perspektiver, kontakt med verden og hjelper norske studenter å danne nettverk som kan brukes senere i karrieren. Dette virker også som første steg i en politikk som vil innføre skolepenger for oss alle.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals