Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Utenfor Huset
Arrangør ISFiT
ISFiT (ISFiT)
Dato 18. februar 2023
Tid 19.00 - 22.00
Billett 150,- / 200,-
Aldersgrense 18 år

ISFiT: A(rt)ctivism - LGBTQI + Voices in Art // Kunsthallen og Bodegaen

Panelsamtale med kunstnere - Skeiv aktivisme

--- Dette eventet vil være på engelsk –-

Kunst har gjennom tidene vært et sted for å uttrykke følelser, opplevelser og identitet. Skeiv kunst har i stor grad blitt et åpent og aksepterende rom, men det er likevel et verdensomspennende problem at skeive stemmer i kunst ignoreres og undertrykkes. Fra kjærlighetsdiktene i det gamle Hellas, til den nyere dragscenen, har kunsten vært et verktøy for mennesker til å ta plass i et ellers heteronormativt samfunn. Hvordan navigerer skeive kunstnere kunsten som et fritt uttrykksmiddel?

Panelsamtale på Kunsthall Trondheim

Nina Eriksson, Maiken Schjøll Frisch og LJ Roberts skal ta del i en samtale om hvordan de bruker kunst som en form for skeiv aktivisme og uttrykksform.

Framføring på Kunsthall Trondheim

Panelsamtalen vil bli etterfulgt av et spektakulært show satt opp av den Oslo-baserte performanceart-gruppen Karmaklubb* på Kunsthall Trondheim, som flytter fokus fra diskusjon til feiring, “fra Protest til Fest”.

ETTERFEST! https://www.samfundet.no/arrangement/3380-a-rt-ctivism-afterparty-queerave-bodegaen

Etter eventet beveger vi oss fra Kunsthallen til Bodegaen på Studentersamfundet der Karmaklubb* skal fortsette framføringen sin. Dere er invitert til å bli med på raven og feiringen av skeiv kunst og aktivisme i friheten, samholdet og kjærlighetens ånd! <33333

De som skal opptre:
- Cassie Brødskive @artofcassie
- Eliza Fierce @elizafierce @princessiliciousdrag
- Frida Marida @frida_marida
- Jorge & Thomas @jorgelnt og @thomasdancingsoul
- Juan Felipe Machista @juan_felipe_machista
- Phoenix D’vine @phoenixdvine
- The Secret Flamingo Artists representatives @thesecretflamingo
- DJs: Brita°UT & D’Change (Klubb Kosmos) @brita_ut @klubb_kosmos @sea_change_music

Hvor: Kunsthall Trondheim, Kongens gate 2, 7011 Trondheim
Pris: 150,- medlem / 200,- ikke-medlem (billetter inkluderer panelsamtale, framføring og etterfest)
Aldersgrense: 18+

Karmaklubb*

Karmaklubb* er et skeivt klubbkonsept. Karmaklubb* har, siden de fant sammen i 2018, i flere år undersøkt ulike arkitekturer - fysiske og virtuelle, historiske, arkivmessige - og hvordan de kan bli utfordret og utprøvet, potensielt endret gjennom en direkte tilnærming og bruk og tilstedeværelse av kropper i disse rommene.

Nina Eriksson

Den svenske kunstneren Nina Eriksson jobber med myke skulpturer, tekst og installasjon i eksperimenter for å se for seg skeive nåtider, framtider og fantasier. Disse eksperimentene tar ofte utganspunkt i et sted mde lengsel og ensomhet, samt et spørsmål om hva skapelsen av egen identitet kan være i forhold til hvordan vi møter og ser andre mennesker.

Maiken Schjøll Frisch:

Maiken Schjøll Frisch er skuespiller, utdannet fra Jaques Lecoq i Paris og NSKI i Norge. Hun jobber som frilansskuespiller og har satt opp en rekke teaterproduksjoner i Oslo. I 2022 debuterte Maiken som manusforfatter med stykket "Varm melk med honning" der hun var både manusforfatter og skuespiller. Forestillingen er et forsøk på å belyse kampene innen mennesker, når det gjelder skeivhet. Stykket er allerede utsolgt i flere teaterhaller rundt i Norge og har mottatt strålende anmeldelser!

LJ Roberts

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler