Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 22. august 2015
Tid 18.00 - 20.00
Billett 0,- 'Medlem / 40,- Ikke-medlem
Aldersgrense 18 år

LSD til folket!

Lørdag 22.august kommer Pål-Ørjan Johansen og Teri Krebs til Studentersamfundet i Trondhjem for å snakke om bruk av psykedelika i medisin. De to stiftet organisasjonen EmmaSofia, som jobber for å øke tllgangen til kvalitetskontrollert psykedelika.

Tidligere i år proklamerte New York Times at organisasjonen er i fortroppen av en global bevegelse som jobber for å revidere ruspolitikken som ble vedtatt på 1970-tallet. NTNU fant deres politiske engasjement gjennom EmmaSofia så kontroversielt at de gikk langt i å fjerne alle tidligere forbindelser til forskerparet. I Storsalen har vi derimot god nok takhøyde til å høre deres versjon, og samtidig stille spørsmål om hvordan en trip kan være til hjelp i medisin.

Selv sier de at deres forskning handler om behandlingsutvikling og at deres poltiske engasjement handler om menneskerettigheter, og at dette har bidratt til økt åpenhet, dialog og informasjon om bruk av psykedelika. Da Krebs gjestet Trygdekontoret i mars 2015 spurte Thomas Seltzer om de ikke bare var bukken som forsket i havresekken. Kanskje er ikke åpenheten rundt bruk av psykedelika nådd så altfor langt likevel? Dette og mye mer skal vi komme til bunns i.

En lovregulering som tillater bruken av psykedelika, både i behandling og for eget initiativ, er ønsket og forventet av mange. På dette Samfundsmøte skal vi diskutere hvorvidt denne lovgivingen er umoderne, eller om det finnes gode nok grunner til å beholde et forbud.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler