Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 28. februar 2016
Tid 20.30 - 22.00
Billett 40,- Filmklubbmedlem / 100,- Ikke medlem
Aldersgrense 18 år

Søndagsfilm: Persepolis (2007)

Ukens søndagsfilm er ikke bare en kritikk mot samfunn styrt av strenge, religiøse regler, men også en sterk histore om å finne sin plass i verden.

Persepolis er en ekstraordinær oppvekstskildring basert på Marjane Satrapolis selvbiografiske tegneserieromaner. Da hun var ni år opplevde hun den iranske revolusjonen, da sjahen ble styrtet og fundamentalistene tok makten. Mange iranere ble forfulgt og fengslet, kvinnene ble tvunget til å bære slør og friheten ble kraftig begrenset. Som et opprør mot moralens voktere fascineres Marjane av vestlig populærkultur, og som tenåring ble hun sendt til Østerrike av foreldrene for å gå på skole.

Møtet med Europa gikk imidlertid ikke som ventet: Der ble hun satt i bås med undertrykkerne. Filmen er et opprør mot fundamentale regimer, men tematiserer også hvor vanskelig det er å finne sin identitet på flukt. Den vant Juryprisen i Cannes i 2007, og gitt dagens flyktningsituasjon er den mer aktuell enn noensinne.


Pris: Medlem: 40,- Ikke-medlem: 100,- (for filmklubbmedlemskap + første visning gratis). Vi selger også supermedlemskap til 200,-. Dette gir deg filmklubbmedlemskap og inngang på alle filmene dette semesteret. NB! Gjelder ikke Rocky Horror Picture Show

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler