Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Date 28. February 2016
Time 20:30 - 22:00
Ticket 40,- Filmklubbmedlem / 100,- Ikke medlem
Age limit 18 years

Søndagsfilm: Persepolis (2007)

Ukens søndagsfilm er ikke bare en kritikk mot samfunn styrt av strenge, religiøse regler, men også en sterk histore om å finne sin plass i verden.

Persepolis er en ekstraordinær oppvekstskildring basert på Marjane Satrapolis selvbiografiske tegneserieromaner. Da hun var ni år opplevde hun den iranske revolusjonen, da sjahen ble styrtet og fundamentalistene tok makten. Mange iranere ble forfulgt og fengslet, kvinnene ble tvunget til å bære slør og friheten ble kraftig begrenset. Som et opprør mot moralens voktere fascineres Marjane av vestlig populærkultur, og som tenåring ble hun sendt til Østerrike av foreldrene for å gå på skole.

Møtet med Europa gikk imidlertid ikke som ventet: Der ble hun satt i bås med undertrykkerne. Filmen er et opprør mot fundamentale regimer, men tematiserer også hvor vanskelig det er å finne sin identitet på flukt. Den vant Juryprisen i Cannes i 2007, og gitt dagens flyktningsituasjon er den mer aktuell enn noensinne.


Pris: Medlem: 40,- Ikke-medlem: 100,- (for filmklubbmedlemskap + første visning gratis). Vi selger også supermedlemskap til 200,-. Dette gir deg filmklubbmedlemskap og inngang på alle filmene dette semesteret. NB! Gjelder ikke Rocky Horror Picture Show

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals