Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 11. oktober 2014
Tid 19.00 - 21.00
Billett
Aldersgrense 18 år

Samfundsmøte: Sigøynere

I kveld skal vi se nærmere på sigøynerkultur og folkeslagets historie. Hvor kommer de fra, hvem er de, hva vil prege de og deres kultur i fremtiden?

Få folkeslag har hatt en like turbulent historie som sigøynere. Gjennom storparten av historien har de blitt forfulgt og diskriminert der de har befunnet seg, og det finnes en rekke fordommer og myter knyttet til det å være sigøyner. Dette er møtet for deg som er interessert i å lære mer om sigøynere og hvilken plass de har i samfunnet og historien.

Tore-Jarl Bielenberg er forfatter av boka Romá/sigøynere – i går, i dag, i morgen, og han er den eneste ikke-sigøyner som har vært medlem av Nordisk sigøynerråd, tidligere Nordiska zigenarrådet. Denne kvelden gjester han oss for å kaste lys over sigøyner-kultur og historie, samt se på noen aktuelle problemstillinger tilknyttet sigøynere.

Bordreservasjon: Reservering av bord åpner 48 timer før Samfundsmøtet starter. For reservasjon send mail til styret-huskoordinator@samfundet.no. Dersom møtet starter klokka 19.00 en lørdag, kan du altså reservere fra 19.00 den foregående torsdagen. I alle tilfeller gjelder førstemann til mølla–prinsippet. Bordreserveringen stenger fire timer før Samfundsmøtet starter.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler