Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 17. september 2016
Tid 19.00 - 21.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

Status: Europa

Vi tar for oss den noe turbulente situasjonen i dagens Europa - i lys av en skadeskutt Europeisk Union, en blodig sommer, og med en høyre-populisme i frammarsj. Kan vi komme nærmere et helhetlig bilde av kontinentets framtid?

Tre kunnskapsrike personer tar turen til Trondheim for å dele sine syn på kontinentets utvikling. Hans-Wilhelm Steinfeld - mangeårig Moskva-korrespondent i NRK og nåværende partner i Corporate Communications - fyrte i sommer av en bredside mot norske politikere og medietopper, som han mener ikke adresserer folkets bekymringer. Deres manglende evne til å kunne kalle en spade for en spade kan gi grobunn for fremveksten av høyrepopulistiske krefter, slik man ser i sentral- og øst-Europa. Steinfeld bringer en lang erfaring fra utenrikspolitiske problemstillinger og et glødende samfunnsengasjement til Studentersamfundet.

Steinar Juel er tidligere sjefsøkonom i Nordea, og jobber nå i tankesmien Civita. I tillegg er han en aktiv samfunnsdebattant med god kjennskap til økonomiske problemstillinger. Juel har arbeidet ved EFTA-sekretariatet i Genève, og har med det innsikt i Norges formelle og uformelle tilknytning til den Europeiske Union. Han kommer for å forklare den økonomiske situasjonen europeiske stater befinner seg i, og hvordan det påvirker det politiske klimaet.

George Chabert er professor ved historisk institutt på NTNU. Chabert er en svært produktiv skribent som ofte uttaler seg om kontroversielle emner. I europeisk sammenheng er han blant annet opptatt av masseinnvandringen, og hvordan denne påvirker kontinentet, både sosialt og politisk. I tillegg mener han NATO fører en mer aggressiv politikk enn Russland, og er lite begeistret over mediedekningen vår nabo i Øst får fra vestlige medier. Denne kvelden vil han holde en uttdypende appell om innvandring, terrorisme og en god porsjon elitekritikk.

Hans navnebror Georges Sorels ord stilte i 1908 et spørsmål som passer godt for kveldens tema: ”Ulykkelige Europa! Hvorfor skal man skjule det som venter? Før ti år er omme, vil Europa synke hen i krig og anarki, slik Europa alltid har gjort to eller tre ganger per århundre.”

Vi ser frem til et spennende og kontroversielt møte!


Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem)

Møtet streames på: http://dusken.no/live/samfundsmote/

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 15.09.2016, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 17.09.2016, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler