Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 14. januar 2017
Tid 19.00 - 21.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Samfundsmøte: Dark Web

Hva foregår egentlig i nettets dypeste mulm og mørke, og hvem er det som skjuler seg der?

Dark web er samling av nettjenester og markedsplasser hvor man finner produkter og tjenester som er ulovlige i de fleste land i verden, som narkotikasalg, leiemordere og barnepornografi. Denne mørke delen av internett finner man ved bruk av Tor, en programtjeneste som gjør det vanskelig å følge digitale spor og som holder brukere av ulovlige tjenester anonyme.

Det er ikke bare negative aspekter ved en slik teknologi. Aktivister og menneskerettighetsgrupper benytter seg av den for å holde protester og agendaer skjult for et undertrykkende regime. Hva skal man som samfunn godta av slik ny teknologi? Skal vi tillate ulovlige aktiviteter for å fremme anonymitet? Skal vi svekke menneskerettigheter for å hindre ulovlig aktivitet?

Inger Marie Sunde er professor ved Politihøgskolen i Oslo, er utdannet jurist, og har kompetanse på områder som elektroniske spor, strafferett, personvern, overvåking og rettssikkerhet. Hun har tidligere både vært leder av Politiets datakrimsenter og medlem i Datakrimutvalget. Hun skal snakke om utfordringene knyttet til etterforskning av kriminalitet på deep web.

Britta Hale er stipendiat ved Instituttet for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi på NTNU. Hun har god innsikt i kryptering og kommer til oss for å gi oss en bedre innsikt i nøyaktig hvordan Darkweb fungerer.

Anders Kringstad kommer for å ta del i sofapraten. Han jobber i ITsjefen as, og er ikke minst tidligere medlem av ITK-gjengen på Samfundet. Han har et stort engasjement for IT-sikkerhet, og sterke meninger om det mørke nettet.
Vi gleder oss til i kveld!


Billett: 0,-/50,- (Medlem/ikke-medlem)

Møtet streames så du kan se det på http://dusken.no/live/samfundsmote/, og høre det på http://dusken.no/radio/samfundsmoter/.

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 12.01.2017, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 14.01.2017, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler