Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Date 8. March 2017
Time 19:00 - 20:30
Ticket Free entrance
Age limit 18 years

Onsdagsdebatten: De forbudte parolene

Velkommen til Onsdagsdebatt i Klubben!

Sett i et internasjonalt perspektiv har Norge stor grad av likestilling, men på tross av dette ser man et svært kjønnssegregert arbeidsliv, og strukturelle forskjeller mellom kvinner og menn. Likestillingsloven, som ble vedtatt i 1978, omtaler dette. Formålet med loven er at de to kjønnene skal få like muligheter i samfunnsliv, hjem og arbeid. Loven fokuserer allikevel på kvinners rettigheter. Det står at loven "tar sikte på å forbedre kvinnenes stilling". Kvinner tjener mindre, kvinner er underrepresentert i styrer, og kvinner og menn velger svært ulike typer yrker. I Norge har man hatt en rekke tiltak for å jevne ut forskjellene, men hvor gode er egentlig disse tiltakene?

"De forbudte parolene" har kanskje noe for seg, så hvorfor er de forbudte? Bør man tvinge på familier en lengre pappaperm? Hvorfor er ikke den nye generelle adgangen til midlertidig ansettelse en bra ting? Er kvotering det samme som å si "vi måtte ha deg med, så du er ikke nødvendigvislike mye verdt"? Fører dette til likestilling?

Til denne viktige og spennende debatten kommer leder for Trøndelag Sosialistisk Ungdom, Ingrid Marie Sylte Isachsen, og Anita Gild, gruppeleder for FrP på Fylkestinget i Sør-Trøndelag.

Vel møtt!

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals