Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Knaus
Organizer Lørdagskomitéen
Lørdagskomitéen (LK)
Date 13. January 2018
Time 22:00 - 01:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 (student), 20 (non-student)

Knausfestivalen 2018

Første åpningshelg etter jul er det klart for Knausfestivalen 2018!

Program

Fredag 12. januar Lørdag 13. januar
22:00 Konradsen 22:00 TØFL
23:00 Daiisy 23:00 FOAMMM
23:59 Pandreas 23:59 Hasta

Konradsen

Konradsen består av Jenny Marie Sabel og Eirik Vildgren. Den Oslobaserte singer-songwriter gruppen trekker inn laidbacke elektroniske beats i en urban og organisk sound. Konradsen som originalt er fra Troms har kun sluppet demoen ”Dices”, som fort ble plukket opp som ”Ukens Urørt” i NRK P3 og medførte booking til by:larm. Nå jobber de i studio mot første album og det kan forventes en singel til våren 2018.

”Det er så vakkert at jeg får helt klump i magen” - Sigrid

TØFL

TØFL spiller spretten indiepop på Stavangerdialekt, med enkle, repetitive riff og tekster folk flest forstår.
Debutsingelen ”Alle Andre Får Lov” ga bandet mye blest i pressen og god rotasjon på flere radiostasjoner. Låten ble blant annet listet på p3, belønnet med 5 hjerter i BT og trukket frem som ukas singel i Aftenbladet. Også på Spotify fikk låten stor oppmerksomhet gjennom flere listinger, og holdt førsteplassen på lista ”Norway Viral 50” i flere dager.

De siste to årene har TØFL opparbeidet seg et eksplosivt og gøy liveshow. Med erfaring fra oppvarmingsjobber for blant annet for Dagny, Sløtface og Silja Sol, spilte bandet seg til førsteplassen på Eggstockfestivalen i Bergen i år. Nå jobber bandet med sin første EP, som skal slippes våren 2018.

Daiisy

Daiisy er en eksperimentell pop-duo bestående av Thea Emilie Wang og Henrik Håland. Sammen blander de fengende riff, melankolske melodier og improvisasjon inn i en vakker klanglig verden. Gjennom bruk av elektronikk og synth, kombinert med lyden av akustiske trommer og vokal, skaper de et originalt og spennende lydlandskap du bare må få med deg.

Hasta

Hasta er den 20-årige produsenten Thomas Wesenlund Wahl. Han har en sound som kan beskrives som en mørk, ambient twist av hip hop og trap beat-produksjon som et resultat av en forkjærlighet for to svært forskjellige musikalske sfærer: jazz og norsk black metal. Det er denne særegne blandingen av musikalske referanser som skiller han fra lignende produsenter.

Med en rekke bemerkelsesverdige remixer under beltet, inkludert en remix av Highasakites «Someone Who’ll Get It» som har samlet over 100,000 streams, slapp Hasta tidligere i år EPen Surviving Isolation. Hasta har også co-produsert Cezinandos "Håper du har plass" som allerede har streamet til dobbel platina.

Pandreas

Pandreas er en DJ og produsent basert i Bergen, som hovedsakelig beveger seg innenfor house og techno. Pandreas har seilt opp som ett av de mest lovende navnene på den norske elektroniske musikkscenen de siste årene. Han har fått positiv oppmerksomhet i viktige publikasjoner som Thelineofbestfit, Pitchfork og The Guardian, og navnet hans har stått på plakaten til bl.a. Roskildefestivalen og Eurosonic.

I løpet av 2017 har han gitt ut musikk både på det britiske plateselskapet Huntleys + Palmers og Oslo-labelet Full Pupp, drevet av Prins Thomas.

FOAMMM

FOAMMM ble født sommeren 2013 da vokalist og guitarist Chiara Cavallari trengte en hobby. Kurs i keramikk og brukskunst var utelukket så hun samlet sine beste venner for å lage drømmende og lett psykedelisk shoegaze. Bandet har allerede blitt sammenlignet med band som Splashh, Melody’s Echo Chamber, Broadcast og Tame Impala (og selvfølgelig Metallica). I 2016 kom debut-EP’en ”Dive Into FOAMMM” på Sheep Chase Records, og våren 2017 kom den doble singelen "Sailor Doom" b/w "Forest Temple".

Bandet oppholder seg i sin egen sfære med ekstremt kreativ rock, med elementer fra shoegaze, slacker-rock og utsvevende pop. Et uttrykk få kan sammenligne seg med. Kvintetten er nå i studio hvor de spiller inn sin første fullengder, som er planlagt ut høsten 2018. Ryktet sier at det er ren magi på gang i studio. Vi gleder oss til å høre resultatet - først på Knaus!

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals