Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Lørdagskomitéen
Lørdagskomitéen (LK)
Date 25. August 2018
Time 21:00 - 23:00
Ticket 150,- / 200,-
Age limit 18 (student), 20 (non-student)

Tuba Tuba

En era has passed . A secret club is closed and a case of memorial ale has been ordered. 10 years as a band is over, and after this last tour Tuba Tuba will leave their instruments, the confetti, and their World cup jerseys behind. But one thing is for sure, they will go out with a bang!

SISTE KONSERT

Med uhyre dyktige musikere, ofte et tosifra antall folk på scenen, blåsere og perkusjonister, kilovis av konfetti, energiske coverlåter og lekne improvisasjoner, har Tuba Tuba etablert seg som en av de morsomste, gærneste og beste scene-attraksjonene i landet. Når de nå skal gå ut med et siste smell skal de også gjøre det høyere og bedre enn noensinne. Det blir svett, dansbart, ladet med disko, funk og pur spilleglede. Det blir vemodig og trist åta farvel, men også enormt gøy å feire 10fantastiske år med alle de som har fulgt bandet opp gjennom. Vi kan love en festkveld. Håper du vil være med!

For litt mer historie overlater vi ordet til bandets biograf Kåre Knix: 30. August 2008 spilte Tuba Tuba sin første konsert noensinne. Sangtekstene var direkte hentet fra pensumbøkene i Norsk og Naturfag, bekledningen var så fargerik og smakløs som bare 17 år gamle musikklinje-elever kan finne på å gå i, og selv om publikum ikke talte mer enn knappe 15stykker og befant seg ca. 10 meter fra scenekanten, lagde bandet en slags «stadionkonsert»fra absurd-land. Med kilovis av konfetti, umotivert utdeling av frukt, velting av trommesett, publikum opp på scenen, band ned i publikum og et avslutningsnummer med en dertilhørende James Brown-parodi med Amerikansk flagg som kappe, ble de det morsomste - og for noen det mest irriterende - bandet den dagen. Mye skulle selvsagt skje med Tuba Tuba de neste ti årene, kanskje særlig musikalsk, men humoren og det overdimensjonerte showet med konfetti og sprøe påfunn skulle bestå.

Dette, kombinert med å være et uhyre tight band av dyktige musikere, gjorde Tuba Tuba til en live-favoritt rundt omrking i student-Norge. De fylte Kvarteret i Bergen og Samfundet i Trondheim, løftet taket i Førde, Tromsø, Røros, Kristiansand og alle andre steder med enn touch av bystatus. De vartet opp til allsang med Paul Simons «You Can call meAl»i en10 minutter-lang versjon i Volda, barberte hodet til tromissen under en trommesolo i Trøndelag og delte ut kneipbrød til publikum når de huska å kjøpe det. Låtene «Hemmelig Klubb»og «Inni Planeten»ble lista påP3og bidro til atTuba Tuba etter hvert fikk seg en lojal fanskare. Musikalsk vekslet de mellom disko og lett psykedelisk indiepop-musikk. Med albumet «Ingen Konfrontasjoner»introduserte de også mørkere, rytmisk kompliserte og mer eksperimentelle elementer til musikken sin.

Når de nå takker for seg, er det som et band som har utforska en drøss av sjangre, lyder og rytmer. Det er som et liveband som alltid har lagd et helvetes show og som et band som alltid har lagt vekt på å ha det gøy. Minnene og turné-anekdotene vil nok leve i mange år fremover.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals