Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Date 5. September 2018
Time 18:00 - 20:00
Ticket Free entrance
Age limit 18 years

Onsdagsdebatt: Bilfri by

Velkommen til høstens første Onsdagsdebatt!

Norge har hengt seg på den internasjonale trenden med ønsket om bilfrie byer i landet. En etter en vil europeiske storbyer kaste biler ut av sentrum. Paris, Madrid, København og Brüssel er noen av de som har trosset rabalder og hissig debatt og gjort tiltak for å redusere biltrafikken i bykjernen. Innen 2019 ønsker Oslo å gjøre det samme. Og etter sommerens prøveprosjekt i Olav Tryggvasons gate er det ikke utenkelig at også Midtbyen blir bilfri.

Et bilfritt Trondheim sentrum har vært debattert og omdiskutert i flere år, og i juli gikk byen inn for en midlertidig miljøgate som en del av Miljøpakken, der gjennomkjøring ble forbudt. Olav Trygvassons gate erstattet bilkø med flere benker, bussholdeplasser og mer sykkelparkering. Men hva er egentlig planene videre? Og ønsker trondheims beboere egentlig et bilfritt sentrum? Hvilke konsekvenser vil et slikt drastisk tiltak faktisk føre med seg?

Miljøtiltak er viktig- vi vet det. Men det er også ambulanser, varetransport og handel. Men hvordan påvirker de valgene vi tar nå byens framtid? Hvor er Trondheim om 10 år?

Kveldens debattanter er Trygve Lundemo, journalist i Adressa, Henning Lervåg som er leder i Miljøpakkens sekretariat, og bedriftsleder Ivar Koteng.

Vel møtt!

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals