Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Date 31. October 2018
Time 22:00 - 23:50
Ticket 40,- Filmklubbmedlem / 100,- Filmklubbmedlemskap / 200,- Supermedlemskap
Age limit 18 years

Halloween movie: Nosferatu: Phantom der Nacht (1979)

Count Dracula moves from Transylvania to Wismar, spreading the Black Plague across the land. Only a woman pure of heart can bring an end to his reign of horror.

Vi befinner oss i middelalderens sentral-Europa, og møter en anemisk greve i sin mørke borg i Transylvania. Dette er ingen ringere enn Grev Dracula. Greven tar reisen til Wismar, ikke akkurat på første klasse, men unner seg i hvertfall egen lugar (en kiste). Med seg bringer denne rottekongen menneskets største frykt, døden i form av pest. Pesten sprer seg ukontrollert utover landet, og kan kun stoppes med ett middel. En ung, ren kvinne må gjøre det ultimate offer.

Filmen er en gjenfortelling av skrekk-stumfilmen Nosferatu fra 1922. Greven i stumfilmen-klassikeren er så ikonisk, at få ville trodd at hans fakter, holding og urovekkende blikk kunne gjenskapes i en moderne film. Men Klaus Kinski leverer, og mere til. Der den tidligere Nosferatu først og fremst er et monster, legger Kinski til en dimensjon av melankoli, et tidligere lys av noe som har vært menneskelig – eller som i det minste kan gjenkjenne det menneskelige. Dette skal ikke hovedrolleinnehaveren ha ære for alene. Mesterregissøren Herzog er i storform, i dette som ofte omtales som hans vakreste og mest stemningsfulle film.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals