Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 28. January 2015
Time 19:00 - 21:00
Ticket
Age limit 20 years

The trade-agreement TTIP

Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). Hva er det og hvordan vil det påvirke Norge?

Handelsavtalen TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) er den foreslåtte avtalen mellom EU og USA. Den har blant annet som formål å fjerne toll for å øke flyten av varer og tjenester over Atlanterhavet. Dette vil igjen føre til økt vekst og investeringsgrunnlag. Kritikere av avtalen mener derimot at TTIP vil redusere staters mulighet til å regulere markeder for offentlighetens beste.

Kveldens innledere:
Sveinung Rotevatn er stortingsrepresentant, og tidligere leder for Unge Venstre. Tidligere har han vært studentpolitiker for Liberal Liste, samt styremedlem i Noregs Mållag.

Ingrid Næss Stub er politiker for høyre, og statssekretær for Vidar Helgesen. Tidligere har hun vært informasjonsleder for Europabevegelsen, rådgiver for Høyres stortingsgruppe, samt skribent i Minerva.

Lars Morten Rosmo er fylkesleder for Sør-Trøndelag bondelag og skal ta opp den eventuelle problematikken Norsk jordbruk kan møte i et møte med TTIP.

Petter Slaatrem Titland er leder for den norske fløyen av den internasjonale organisasjonen Attac. Attac er en uavhengig organisasjon hvis hovedmål er å innføre skatt på valutatransaksjoner.

Dette møtet vil det også bli presentasjon og godkjenning av Studentersamfundets budsjett for 2015. Budsjettet finner du her

Bordreservasjon: Reservering av bord åpner 48 timer før Samfundsmøtet starter, altså 19.00 Mandag 26.01. For reservasjon send mail til styret-huskoordinator@samfundet.no. I alle tilfeller gjelder førstemann til mølla–prinsippet. Bordreserveringen stenger fire timer før Samfundsmøtet starter.

Dagsorden kommer her og sakspapirer til resolusjonen "Diskriminering av iranske studenter" her.

Møtet er åpent for alle - se billettpriser.

Stikkord: møte, samfundsmøte

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals