Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Date 20. September 2020
Time 18:30 - 20:00
Ticket Registration
Age limit 18 years

Chaos and crisis in Libanon

This talk will be held in english.

Libanon har det siste året vært preget av store og voldelige demonstrasjoner mot makthaverne i landet. Problemer som fattigdom, korrupsjon, finanskrise og nå koronapandemi er bakteppe for protestene. 4. august ble hovedstaden Beirut rammet av en stor og ødeleggende eksplosjon som brakte et allerede kriserammet Libanon til kanten av stupet. Eksplosjonen krevde over 190 menneskeliv og førte til at rundt 300,000 mennesker mistet hjemmene sine. Dette utløste en ny bølge av rasende protester mot myndighetene i landet, og 10. august gikk hele regjeringen av.

Hva er det som har ført Libanon inn i en dyp økonomisk og politisk krise, og hvordan ser framtidsutsiktene ut? Hvordan ser maktbildet ut innad i landet, og hvilken betydning har ytre påvirkning på landets politiske situasjon?

For å svare på dette har vi invitert libanesiske Khaled Zaza, jurist og forsker tilknyttet NUPI og UiO. Zaza har spesialisert seg innen internasjonal lov og menneskerettigheter

Foredraget vil holdes på engelsk.

Meld deg på over.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals