Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Styret
Styret
Date 11. November 2020
Time 18:00 - 19:30
Ticket Registration
Age limit 18 years

This event will be in Norwegian

This event will be in Norwegian

Full av næring, mettende, og enormt allsidig. Avokadoen blir av gode grunner kalt superfrukten, og i 2016 kjøpte nordmenn 40 millioner avokadoer. Det betyr at en nordmann i gjennomsnitt spiser åtte avokadoer i året, noe som er klart høyest på verdensbasis. Produksjonen er ikke i stand til å holde følge med etterspørselen, og kiloprisen på avokado doblet seg fra 2012 til 2017. Det betyr at det er penger å tjene, og bak avokadoen du smører utover toasten skjuler det seg ofte en mørk hemmelighet.

Mexico er verdens største avokadoeksportør, og står for nesten halvparten av avokadoen på verdensmarkedet. I Mexico er det også minst 20 illegale og bevæpnede grupper som kjemper om territoriet der det grønne gullet gror. Situasjonen tilnærmer seg krig, og dersom du har sett noen episoder av Narcos kan du se for deg hvordan det foregår. Gevinsten for all volden? Omsetning på svimlende 22 milliarder kroner i året. De store grossistene i Norge påstår at de unngår å importere avokadoer fra disse kartellene—men kan vi være sikre? Hva slags ansvar har grossister som BAMA og Coop? Hva slags ansvar har vi som konsumenter? Og hvor miljøvennlig er det egentlig å importere 40 millioner avokadoer i året?

Med oss for å diskutere dette har vi blant annet Anna Sara Fjeld, som er regionleder for Framtiden i våre hender. Flere innledere annonseres fortløpende!

Member's tickets can be changed to non-member's tickets, by paying the difference at the main door on the day of the concert. Before you enter Samfundet you have to familiarize yourself with our infection control routines. You will find them here

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals