Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 26. February 2022
Time 18:00 - 20:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 (student), 20 (non-student)

This event is in norwegian

This event is in norwegian

Spørsmål?
Kontakt styret-pr@samfundet.no

Reservere bord?
Send en mail til styret-bordreservasjon@samfundet.no

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/


Nazismen forsvant ikke da 2. verdenskrig tok slutt. Ideologien har fortsatt tilhengere over hele verden som i ord og handling arbeider for å virkeliggjøre nazismens ideer i dagens samfunn.

Hvordan kan vi finne sammen i en verden der avstanden mellom oss øker og frontene er steile? Med digitalisering og stadig kjappere algoritmer, går vi alle rundt med potensielle propagandamaskiner i lommen - rasisme, hat, fremmedfrykt og radikaliserende innhold er bare noen få tastetrykk unna. Fra nynazister som gikk i gatene i Kristiansand i 2017 til terrorhandlingene til Philip Manshaus i 2019. Nynazistene er blant oss. Men hvem er de? Og hva burde vi gjøre med nynazismen?

Med oss for å diskutere dette har vi:

Øyvind strømmen:
Han er journalist, blogger og forfatter. Han ble høsten 2011 kåret til "Årets frilanser" for sitt arbeid med å følge islamfiendtlige miljøer på nettet, og står bak prosjektet Hate Speech International.

Guri Norstrøm:
Var korrespondent for NRK i Berlin fra 2015 til 2019. Norstrøm har vært korrespondentvikar ved NRKs kontor i Moskva ved tre anledninger i 2018. Hun har vært tilknyttet NRKs utenriksredaksjon på Marienlyst i Oslo siden mars 2013.

Espen Aas:
Han arbeider som programleder i TV- og radioprogrammet Dagsnytt 18, og var NRKs korrespondent i Storbritannia og Irland med base i London 2013–2017


Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.
Presse? Send en mail til styret-presse@samfundet.no så vi kan avtale nærmere.
Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals