Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Rundhallen
Organizer S. Møller Storband
S. Møller Storband
Date 28. May 2015
Time 20:00 - 22:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 years

Mahers historie

S. Møller Storband er stolte av å invitere til urfremførelse for vårt bestillingsverk "Mahers historie" skrevet av den unge talentfulle komponisten og tubaisten Daniel Herskedal. Konserten foregår ikke på Samfundet men på Dokkhuset Scene (Dokkparken 4, 7014 Trondheim, Norway)

Når S. Møller Storband forespurte Daniel Herskedal om han kunne skrive et bestillingsverk for storbandet, foreslo han med en gang også å inkludere hans venn, den Syriske musikeren og kollegaen Maher Mahmoud. Resultatet er verket "Mahers historie" som tar tak i det ekstremt dagsaktuelle temaet rundt krisen i Syria og forteller om Mahers sin veg fra et liv som musiker i Damaskus til han ble drevet på flukt til vesten, nærmere bestemt Danmark.

Musikken tar utgangspunkt i arabisk musikktradisjon og blir formidlet av Mahmoud på oud og Herskedal på tuba/basstrompet med S. Møller Storband som deres musikalske lekeplass. Verket er en fortelling om en manns skjebne, om konflikten i Syria og verden i dag. Historien blir fortalt gjennom både tekst og musikk og gir innblikk i et konflikt og en hverdag som de færreste kan forestille seg.

Vi er stolte av å kunne invitere til urpremiere 28. mai på et verk som nok ikke ligner på noe du har hørt før, og kanskje ikke vil høre igjen. 22 musikere vil være samlet på scenen for å fortelle Mahers historie i kanskje en av vårens viktigste konserter.

Billetter kan kjøpes på: https://dokkhuset.hoopla.no/sales/smoller/

Arrangementet på facebook: https://www.facebook.com/events/1437886046508409/

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals