Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Knaus
Organizer Lørdagskomitéen
Lørdagskomitéen (LK)
Date 13. August 2015
Time 23:59 - 01:59
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 years

EKKOLODD

Komplekse, men lekende gitarriff og symfoniske instrumentalpari møter svevende vokalmelodier, i en musikals mikstur som rører seg fritt mellom drømmende psykedelisk pop og alternativ rock. Med vokal og tekst på gudbrandsdalsdialekt, musikk som bader i tjukke lag av våt og kjølig klang, er Ekkolodd det perfekte lydspor til både høyfjellsturer og late sommerdager ved fjorden.

ra sitt studio og øvingslokale på Bergen Kjøtt, et nedlagt slakteri i Sandviken i Bergen, lager Ekkolodd drømmende, psykedelisk pop med underfundige tekster. Rommet arvet de fra John Olav Nilsen og Gjengen, A-Laget og Fjorden Baby!, men musikalsk befinner de seg i et ganske annet univers. I deres lydbilde hører en elementer fra både jazz, støy og prog – men lander i et lett og drømmende lydbilde.

I mars 2013 slapp Ekkolodd sitt debutalbum «Det Bruse Forbi Me» som fikk flotte anmeldelser for sine gode tekster med en tydelig poetisk bevissthet. Mai 2014 kom singelen «E kvæle re», ”en lettere absurd romantisering over det å ta livet av noen” som de sier selv. Januar 2015 er Ekkolodd er igjen aktuelle med ny fullengder. På «Javel, Ravel?» går sekstetten fra drømmepop til psykedelisk velprodusent pop, med den karakteristiske dialekten og det lekne gitarspillet vi kjenner fra sist, i spissen.

Sitater ”Det Bruse Forbi Me”:
”En debutplate det slår gnister av” – Musikknyheter.no (8/10)
”Her er det noen naturskildringer av sjeldent format i norsk rocklyrikk” – Dagsavisen (5/6).

Sitater ”Javel, Ravel?”
"De skiller seg ut i den nye norsk på norsk-bølgen med sin ambisiøse, drømmende, effekttunge gitarrock, langt fra den tradisjonelle tregreps-dialektrocken man ellers ofte hører på radio." (Javel, Ravel?) - Dagsavisen

Besetning:
Kim Morgan Morken: vokal, gitar
Andreas Schnitler Naustdal: bass
Øyvind Aase Fluge: gitar, piano
Mats Halvorsen: pedal steel
Daniel Reichelt piano
Jarle Håland: trommer

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals