Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Date 31. January 2016
Time 19:00 - 21:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 years

Søndagsfilm: Fargo (1996)

Når det kommer til sjangerblandingen krim og komedie, er det få regissører som er like anerkjent som Joel og Ethan Coen. På 90-tallet skrev og regisserte brødrene noen av deres mest ikoniske filmer, som fortsatt nytes, diskuteres og ikke minst siteres i dag. Denne våren skal Studentersamfundet Filmklubb vise deres to siste filmer fra 90-tallet.

Først ut er filmen som udødeligjorde den lille byen den er oppkalt etter. Fargo tar deg med til en by i North Dakota, der snøen ligger tett, og befolkningen er en anelse merkelig. Byen legger bakteppet for en ganske annerledes krimhistorie. Når en tilsynelatende normal småbymann arrangerer sin egen kones kidnapping, blir resultatet naturligvis ikke helt som planlagt. Komplikasjoner fører til at den høygravide politisjefen i Fargo blir satt på saken, og det hele utvikler seg til en jakt på sannheten som er like morsom som den er spennende.

I dag, 20 år etter filmens lansering, er det kanskje selve settingen, med dens minneverdige karakterer og deres sære nordstatsdialekt, som huskes best. Fargo har nylig blitt videreført i en TV-serie med samme navn, med en tredje sesong på vei. Den 31. januar er med andre ord en perfekt anledning til å gjenoppleve Coen-brødrenes fantastiske originalvisjon, eller få med seg hvordan det hele egentlig startet.

Med innleder: Terje Eidsvåg, kulturskribent i Adressa, kommer for å snakke før filmen om Coen-brødrene og deres virke. Publikum er velkommen til å stille spørsmål.

Pris: Medlem: 40,- Ikke-medlem: 100,- (for filmklubbmedlemskap + første visning gratis). Vi selger også supermedlemskap til 200,-. Dette gir deg filmklubbmedlemskap og inngang på alle filmene dette semesteret. NB! Gjelder ikke Rocky Horror Picture Show

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals