Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Styret
Styret
Dato 14. november 2019
Tid 18.00 - 19.30
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

Torsdagsdebatt: Bærekraftig turisme

Er turisme positivt for norske lokalmiljø?

Takket være rimeligere flybilletter, flere destinasjoner og endeløse feriebilder i sosiale medier, har de globale reisevanene endret seg.

Turismen til Norge har økt de siste 5 årene og de som er ansatte i reiselivsbransjen håper så klart at denne trenden fortsetter. Aktører som Visit Norway jobber for at flere turister skal finne veien til Norge, og at Norge skal bli et attraktivt reisemål for turister fra flere land, og da spesielt i Asia.

Økt turisme blir derimot ikke sett på som en positiv ting av alle. De siste årene har alt fra cruiseskip som forurenser, til uforberedte turister på fjelltur blitt kritisert. Flere har også begynt å påpeke andre negative sider ved masseturisme.

Denne debatten vil ta opp spørsmål som hvor mange besøkende er for mange? Trenger Norge turisme i det hele tatt? Og er turisme ødeleggende for den flotte naturen vår? Selve panelet vil bli annonsert senere.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler