Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 11. september 2021
Tid 18.00 - 20.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Samfundsmøte: Skeiv på flukt

På dette Samfundsmøtet ønsker vi å se nærmere på hvorfor mennesker over hele verden blir forfulgt på grunn av sin seksuelle orientering. Reservere bord? send en mail til styret-bordreservasjon@samfundet.no NB! Husk Koronapass

Det er kriminelt å være homofil i rundt 70 land, noe som driver flere på flukt. I en pressemelding fra juli 2020 ytret Regjeringen at de vil prioritere flyktninger som er lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBTQ+).Men hvordan oppleves det å blir drevet på flukt på grunn av sin seksuelle orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk? Hvorfor er det å like noen av samme kjønn eller det å identifisere seg som et annet kjønn enn det man ble tildelt ved fødsel kriminelt? Og hvor stor rolle spiller religion i denne kriminaliseringen?

Med oss for å snakke om dette har vi Dag Øistein Endsjø, professor i religionsvitenskap, menneskerettighetsaktivist, samt forsker på sex og religion, og Kaltham Alexander Lie som var den første muslimske som stod offentlig frem som homofil i Norge og fikk politisk asyl her i 1992.

Med oss for å snakke om dette har vi:
Dag Øistein Endsjø, professor i religionsvitenskap, menneskerettighetsaktivist, samt forsker på sex og religion.

Kaltham Alexander Lie som var den første muslimske som stod offentlig frem som homofil i Norge og fikk politisk asyl her i 1992.

Elisabeth Stubberud, førsteamanuensis ved institutt for tverrfaglige kulturstudier på NTNU med forskning som seksuell orientering, kjønnsmangfold og levekår og diskriminering og sosial ekskludering av skeive med innvandrerbakgrunn.

Bassel Hatoum, leder av Skeiv Verden, som er en nasjonal interesseorganisasjon for LHBTIQ+ personer med minoritetsbakgrunn. Han har også jobbet som journalist og har en mastergrad i midtøstenstudier og arabisk fra UiO.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler