Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 11. September 2021
Time 18:00 - 20:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 (student), 20 (non-student)

This event is in norwegian

This event is in norwegian

Det er kriminelt å være homofil i rundt 70 land, noe som driver flere på flukt. I en pressemelding fra juli 2020 ytret Regjeringen at de vil prioritere flyktninger som er lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBTQ+).Men hvordan oppleves det å blir drevet på flukt på grunn av sin seksuelle orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk? Hvorfor er det å like noen av samme kjønn eller det å identifisere seg som et annet kjønn enn det man ble tildelt ved fødsel kriminelt? Og hvor stor rolle spiller religion i denne kriminaliseringen?

Med oss for å snakke om dette har vi Dag Øistein Endsjø, professor i religionsvitenskap, menneskerettighetsaktivist, samt forsker på sex og religion, og Kaltham Alexander Lie som var den første muslimske som stod offentlig frem som homofil i Norge og fikk politisk asyl her i 1992.

Med oss for å snakke om dette har vi:
Dag Øistein Endsjø, professor i religionsvitenskap, menneskerettighetsaktivist, samt forsker på sex og religion.

Kaltham Alexander Lie som var den første muslimske som stod offentlig frem som homofil i Norge og fikk politisk asyl her i 1992.

Elisabeth Stubberud, førsteamanuensis ved institutt for tverrfaglige kulturstudier på NTNU med forskning som seksuell orientering, kjønnsmangfold og levekår og diskriminering og sosial ekskludering av skeive med innvandrerbakgrunn.

Bassel Hatoum, leder av Skeiv Verden, som er en nasjonal interesseorganisasjon for LHBTIQ+ personer med minoritetsbakgrunn. Han har også jobbet som journalist og har en mastergrad i midtøstenstudier og arabisk fra UiO.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals