Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 18. september 2021
Tid 18.00 - 20.30
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

Samfundsmøte: Hvite menn har skyld i alt

På dette samfundsmøte skal vi med utgangspunkt i påstanden “hvite menn har skyld i alt” utforske statusen for dagens unge menn med fokus på kjønn og etnisitet. Reservere bord? send en mail til styret-bordreservasjon@samfundet.no

Hvite menn har tatt en sentral rolle i historien, en historie preget av krig, undertrykking og slaveri. Patriarkatet og rasismen har blitt knyttet til den hvite mannen. Oppblomstring av høyreradikale grupper domineres av hvite menn, og det er hvite menn som utgjør gruppen selverklærte Incels. Gutter sliter på skolen og topper selvmordsstatistikk. Men samtidig ser vi at det er hvite menn som er i flertall i makt- og lederposisjoner i dagens samfunn.

Man snakker ofte enten om hvite menn, minoritetsmenn, hvite kvinner eller minoritetskvinner. Men hvordan henger det hele sammen? Er det hvite menn som er skyld i alt? Hvordan har egentlig dagens unge menn det? Og ikke minst hvilken rolle skal han ta i dagens og fremtidens samfunn?

Med oss for å snakke om dette har vi:

Abdirahman Hassan, debattjournalist i Aftenposten, og en unge stemme i den offentlige samtalen om minoritetsmenn, utenforskap, rasisme og psykiske helse.

Leif Edward Ottesen Kennair, psykologiprofessor ved NTNU, som har bemerket seg innen evolusjonspsykologi.

Christian Jessen, Styremedlem og leder barnelovsgruppen i MannsForum

Nicolaj Møller Jensen, påtroppende daglig leder i mangfoldsbyrået Vi er OSS, og har skrevet masteroppgaven Samtalen om innvandrerne, som handler om unge hvite menn sine holdninger til innvandring og forhandlingsbare meninger.

På dette møtet skal vedtaket for godkjenning av nybygg opp til avstemming i storsalen. Dette er essensielt for nybygg og en av de siste store milepælene for å få realisert prosjektet! Det vil bli mulig å stille spørsmål både fysisk i storsalen og via zoom, og avstemning vil være digital.
Saksdokumenter for vedtaket finnes her:

https://samfundet.no/upload/documents/files/000/000/851/Godkjenning_av_Nybygg_-_forslag_til_vedtak_i_Samfundsm%C3%B8te.pdf?1630848238&fbclid=IwAR1KPCY9-kGyPtdWck9jhLxSu6I_OhZ11UW3W4LBkXw8Yb5ls5-YihXs0-s

Det blir oppmøte til Samfundsmøtet og ikke påmelding, så her er det førstemann til mølla! Vi anbefaler å komme i god tid slik at det ikke dannes kø med stor opphopning av mennesker.

Billettpris: gratis/ 50,-
medlem/ikke-medlem
NB! Husk Koronapass

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler