Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 28. January 2017
Time 19:00 - 21:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 years

Samfundsmøte: Makteliten

Hvem har makt i Norge, og hvor mye makt har de egentlig?

I 2016 fikk diskusjonen om “elitene” fornyet kraft i store politiske debatter, og var med på å avgjøre valg verden over. I Norge har debatten enda ikke helt tatt av, selv om den ligger der og ulmer. Kanskje vil elitedebatten allerede ta større plass i ordskiftet frem mot Stortingsvalget i september? Av den grunn ønsker Studentersamfundet i Trondhjem å sette fokus på nettopp makteliten her i landet. Hvem er de og hvor mye makt har de egentlig? Er makteliten vår en gjeng med rikinger som gjemmer seg i sinne villaer i hovedstaden (eller på Øvre Singsaker), eller er det folk som deg og meg som bare har kommet seg høyt opp i politikken?

Til oss kommer Aksel Braanen Sterri, fungerende debattansvarlig i Dagbladet og medforfatter av boka “Makteliten” fra 2016. Han kommer til oss for å snakke om hva makt er og hva som gir makt i Norge. Kanskje man kan få med seg et par tips om hvordan man selv kan bli elite?

Marianne Nordli Hansen er professor ved Insitutt for Sosiologi og Samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo (UiO), og har skrevet mye om klasseskille i Norge, blant annet i boka “Elite og Klasse i et egalitært samfunn”. Hun kommer til å presentere noe av hennes forskning på klassesamfunnet i Norge.


Billett: 0,-/50,- (Medlem/ikke-medlem)

Møtet streames så du kan se det på http://www.samfundet.no/live, og høre det på http://dusken.no/radio/samfundsmoter/.

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 26.01.2017, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 28.01.2017, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals