Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 11. November 2017
Time 19:10 - 21:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 years

Samfundsmøte: Korrupsjon

Forordet til Europarådets strafferettslige konvensjon mot korrupsjon sier: Korrupsjon truer rettssikkerheten, demokratiet og menneskerettighetene, undergraver godt styresett og sosial rettferdighet, virker konkurransevridende, hindrer økonomisk utvikling og setter stabiliteten til demokratiske institusjoner og samfunnets moralske fundament i fare.

På Transparency International Corruption Perceptions Index ligger Norge på en 6. plass over minst korrupte landene i verden, slått av de andre skandinaviske landene, samt New Zealand, Finland og Sveits. Likevel er det er det dessverre ikke sjeldent man leser om korrupsjonsanklager i media. Økokrim er Norges offisielle instans for å avdekke og bekjempe korrupsjon, men er sterkt avhengig av den dyktige gravende journalisten for å få belyst saker.

Hvor omfattende er egentlig korrupsjon i Norge? Hvorfor tar det så lang tid fra en korrupsjonssak blir rullet opp, til endelig dom avgis? Og hvordan er arbeidet med å avdekke korrupsjon?

Med oss til dette møtet har vi generalsekretær Guro Slettemark i Transparency International. Transparency International er en ikke-statlig organisasjon etablert i 1993 med det formål å kjempe mot korrupsjon, og lager blant annet International Corruption Index.

Petter Gottschalk, professor på BI i Oslo, kommer også. Petter har forsket på bedrageri, hvitsnippkriminalitet, finansiell kriminalitet og organisert kriminalitet. Petter ser mye på årsak bak kriminaliteten. Er det slik at kvinner er mindre korrupte? Er det for bekvemmelig å drive med økonomisk kriminalitet?

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals