Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 14. April 2018
Time 19:10 - 21:00
Ticket 0,- Medlem / 50,- Ikke-medlem
Age limit 18 years

Samfundsmøte: Fremtidens arbeidsmarked?

På høsten 2016 begynte verdens første førerløse bussruter å gå i Lyon. Nesten samtidig ble en last med Budweiser levert i Colorado. Det er naturligvis spennende med automatiske busser, lastebiler og fabrikker. Men det betyr dessverre også at vi mister bussjåførene, lastebilførerne, fabrikkarbeiderne og ingeniørene(!) våre. Hvor skal de ta veien?

Da James Hargreaves’ spinnemaskin Spinning Jenny kom i 1770 skapte det et arbeideropprør. Jobber erstattet av maskiner… Ha, Uhørt! Så hvordan skal det bli nå da? Når vi ikke bare har roboter som tar våre fysiske jobber, men også kunstig intelligens som tar de mentale jobbene. Hvor skal Ola og Kari Nordmann finne meningen i hverdagen når det er ingen som trenger dem? Hvor lenge har vi et arbeidsmarked?

Er løsningen borgerlønn, slik man har forsøkt i Finland og som Elon Musk har foreslått? Kommer det nye jobber som erstatter de gamle? Er det å ha total fritid det menneskelige ideal? Kan Maslows behovspyramide reduseres til kun selvrealisering?

Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Presse? Send en mail til styret-presse@samfundet.no så vi kan avtale nærmere.

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 12.04.2018, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 14.04.2018, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals