Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 27. October 2018
Time 18:00 - 20:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 years

Samfundsmøte: Norsk forsvarsevne

Norge er et av verdens beste land å bo i, og vi har mye som det er verdt å forsvare. I oktober begynner Trident Juncture 18 i Norge, den største NATO-øvelsen siden den kalde krigens slutt. Til militærøvelsen er det anslått mellom 40- og 50 000 deltakere fra over 30 nasjoner, og det er forventet 130 luftfartøy og 70 sjøfartøy inkludert hangarskipet USS Harry S. Truman. For Norges del vil denne øvelsen i hovedsak teste hvor godt forberedt Norge er på å motta alliert støtte i form av både soldater og utstyr. For dersom Norge skulle havne i en krigssituasjon er vi avhengige av assistanse. NATOs artikkel 5 sier, “Partene er enige om at et væpnet angrep mot en eller flere av dem i Europa eller Nord-Amerika skal betraktes som et angrep mot dem alle”. Men kan Norge forvente hjelp i tilfelle dette skulle skje, så lenge vi selv ikke innfrir kravene som stilles til vårt eget forsvar?

Vi skal tross alt ikke lenger tilbake enn til 1940 for å vise behovet for et fungerende norsk forsvar. Er vi bedre forberedt nå? Hvordan ser egentlig norsk forsvarsevne ut? Er vi godt nok rustet i møte med et stadig mer aggressivt Russland? Løser egentlig forsvaret oppgaven sin? Kan Forsvaret forsvare oss?

For å undersøke og diskutere dette skal vi få besøk av tidligere forsvarssjef Sverre Diesen, forsvarsekspert og flaggkommandør Jacob Børresen og landmilitær sjef i Trøndelag, Håkon Warø.

NB! Dette Samfundsmøtet begynner kl. 18:00.

Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Presse? Send en mail til styret-presse@samfundet.no så vi kan avtale nærmere.

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 25.10.2018, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 27.10.2018, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals