Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 30. March 2019
Time 18:00 - 20:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 years

Samfundsmøte: Venezuela

Verdens største oljereserver gjorde Venezuela til ett av Sør-Amerikas mest velstående land. I dag, 20 år senere, ser vi et land preget av humanitær krise, matmangel og et stadig mer autoritært og korrupt regime. Hva er det egentlig som gikk så galt i Venezuela?

Krisen er både økonomisk og politisk. Sosialistpartiet som leder landet under Maduro, mener at landets problemer skyldes USA og opposisjonen, sammen med fallet i oljepriser. Regimets opposisjon sier derimot at sosialistpartiets egen økonomi har skylden, og i februar utropte Juan Guaidó, leder for nasjonalforsamlingen i Venezuela, seg til president. Situasjonen i Venezuela skaper til og med store uenigheter i norsk politikk, og venstresiden kritiseres for å være et talerør for regimet til Maduro. Hvem er egentlig president i Venezuela? Hva kan bli løsningen på krisen? Hvordan burde Norge ta stilling til situasjonen? Hva med de store antallene flyktninger?

Vi skal prøve å forstå hva som har ført til krisen i Venezuela, og hvordan man kan komme frem til en løsning. For å gjøre dette får vi besøk av professor ved UiB, forfatter og ekspert på sammenlignende politikk, Latin-Amerika og Venezuela, Leiv Marsteintredet, sammen med journalist Peter M. Johansen.

Mer informasjon kommer.

Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Presse? Send en mail til styret-presse@samfundet.no så vi kan avtale nærmere.

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 28.03.2019, kl. 12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 30.03.2019, kl. 14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals